Programeren

Compu80® is geen bedrijf het is een naam die ik gekozen heb om mee te werken.

Ik ben ook een vrijwilliger net als u en probeer mensen als u te helpen als ze daar behoefte aan hebben.

ICT-ervaring

Van uit mijn werk ben dagelijks bezig met een leerlingenadministratie.
Om dat sommige programma’s niet altijd het antwoord geven die je graag wil ben ik mij zelf gaan bekwamen in het programmeren in Access met het gevolg dat je ook programma’s maakt voor andere mensen.
ik heb nu een verschillende programma geschreven:

  • een ledenbestand  voor vereniging met verschillende afdelingen.
  • een boeken administratieprogramma waarin nu meer dan 10.000 boeken staan.
  • een eenvoudig boekhoudprogramma

Maar heb me ook verdiept in het gebruik van Excel. Excel gebruik ik om kleine maar ook ingewikkelde berekeningen te maken. Maar ook als een eenvoudige ledenadministratie.

Voor brieven maak ik gebruik van Word. Maar ook in combinatie met Access of Excel om persoonlijke brieven te maken. Dus verschillende soorten van combinaties zijn mogelijk.

Software en verantwoording

Ook hier geld dat ik dit als hobby doe voor andere amateurverenigingen, met als voor waarde dat het geen ik geschreven heb niet verkocht of commercieel gebruikt mag worden en dat de gebruiker zelf moet zorgen voor het gebruik een legale versie van Windows Access / Excel / Word  2010 (2007 is ook mogelijk) wordt gebruikt. Het gebruik van illegale software is voor de verantwoording van de eigenaar van de pc waarop het programma draait, ik als schrijver kan daarvoor direct of indirect niet aansprakelijk gesteld worden. Ik programmeer in een legale versie.

Kosten voor het programmeren

Als basis neem ik aan dat ik niet betaald wordt voor mijn werk. Er zijn wel wat uitzondering te bedenken, bijvoorbeeld als er veel aangepast moet worden omdat men van tevoren niet duidelijk is geweest wat de bedoeling is. Het uitbreiden van het programma is juist de uitdaging en hoort bij het schrijven van het programma. Ik vraag wel een onkostenvergoeding als ik moet reizen en mogelijk extra materiaal wat ik moet gebruiken. Vooraf maken we hier over goede afspraken en geen verrassingen achteraf. Financieel mag geen belemmering zijn dus daar moeten gewoon over kunnen praten.  

Als er in de vereniging/stichting een vrijwilligers vergoeding regel bestaat dan wil ik natuurlijk daarvan gebruik kunnen maken.

error: Inhoud is beschermt !!